Sint RafaŽl kerk

Annemarie en de paus

Paus maakte indruk op Nederlandse Annemarie Scheerboom.
De Utrechtse Annemarie Scheerboom (21) heeft donderdagavond 25 juli om 23.58 uur (18.58 Braziliaanse tijd) paus Franciscus toegesproken. Dat deed ze tijdens tijdens de welkomstceremonie van de Wereldjongerendagen in Rio de Janeiro. Ze vertegenwoordigde in haar rol het werelddeel Europa. De paus maakte grote indruk op de Utrechtse biologiestudente. Na afloop reageerde ze euforisch: "Ik kan het bijna niet geloven dat ik net de paus heb ontmoet."

Beschrijving
Voor een publiek van 1 miljoen jongeren en paus Franciscus sprak Scheerboom het volgende gebed uit: "Heilige Vader, in naam van alle jongeren uit het continent Europa, verwelkom ik u bij de Wereldjongerendagen! We dragen alle broeders en zusters met ons mee die gedurende de afgelopen eeuwen geleefd hebben en getuigden van het evangelie in onze landen." Scheerboom sprak de woorden alleen in het Nederlands uit. Volgens haar `was het nooit de bedoeling geweest om de woorden in het Engels uit te spreken."

Zelfgemaakte roze melkpak-portemonee
Nadat ze haar tekst had voorgelezen, beklom ze het podium waar de paus stond. Die omhelsde haar, sprak enkele woorden, zegende haar en nam afscheid met een kus op haar wang. Hetzelfde gebeurde bij de vertegenwoordigers van de andere werelddelen. Annemarie heeft de paus een kaart en een zelfgemaakte roze melkpak-portemonnee gegeven. "Ik wilde de paus een praktisch cadeau geven. Vandaar die portemonnee. Hij vond het leuk en zei `dank je'."
Over de omhelzing vertelt Scheerboom: "Het was echt supermooi. Ik wilde hem eigenlijk een knuffel geven maar durfde niet zo goed. Gelukkig kwam ie zelf op me af." Annemarie Scheerboom had een kort gesprek met paus Franciscus. "De paus vroeg waar ik vandaan kwam. Ik antwoordde `Holland'. Toen vroeg hij in het Nederlands: hoe gaat het? Ik antwoordde: goed. Toen gaf ik hem mijn cadeaus. Hij gaf me een rozenkrans en nam afscheid."

Actieve katholiek
Annemarie Scheerboom is 21 jaar en geboren in Utrecht waar ze nu biologie studeert. Ze is een actieve parochiaan in de Ludgerus Parochie en werkt in haar vrije tijd als redacteur bij het katholieke jongerentijdschrift Omega Magazine. Bovendien is ze, als lid van de internationale lekenbeweging Sint Egediusbeweging, actief in een restaurant voor dak- en thuislozen. Scheerboom maakte eerder de Wereldjongerendagen in Sydney (2008) en Madrid (2011) mee.

Als je de beelden wil zien van de ontmoeting, klik dan hier.
Maar ook op de website van het Aartsbisdom vind je informatie over haar gebeuren.

Een ruim twee uur durende video van het gebeuren op het strand, met daarin de toespraak van de paus en van de vijf jongeren is te vinden op deze website
De toespraak van de paus begint na ca. 57 minuten, die van de jongeren, Annemarie eerst, na ca. 71 minuten. De moeite waard om te kijken. Het is een Amerikaanse website, dus is alles in het Engels.

...terug

 

 

logo

© 2011 Mijn-eigen-website.nl