Sint RafaŽl kerk

Groepsbijeenkomsten

Op deze pagina gaan we de verslagen plaatsen die zijn gemaakt na een samenkomst van de jongeren in welke vorm ook. Dat zijn in ieder geval die van de bijeenkomsten op de vrijdag iedere veertien dagen. Maar ook verslagen of verhalen over andere gebeurtenissen zijn hier welkom.

Jongerenuitje 22 juli 2021

Vandaag weer het jaarlijkse Club-uitje.
Start in de Rafaelkerk met een H. Mis.
Op deze feestdag van Maria Magdalena hoorden we van pastor Koos dat Maria Magdalena nog belangrijker was dan alle mannelijke apostelen. Zij zag Jezus na de verrijzenis het eerst! Want zij was ťťn en al liefde voor de Heer. Die zocht zij met hart en ziel.

Na de H. Mis direct werken, banden oppompen! De Club bestond deze keer uit pastor Koos, Chris, vader Berhe, moeder Caroline en nog 6 meiden. De 3 jongens ontbraken (zeker te moe of te bang voor zo`n sportdag!)
Pastor Koos fietste voorop, iedereen kon hem volgen, want hij had een duidelijke pet op! En blijkt een deskundige van het Gagelpark/Gagelbos. Op 6 speelplaatsen pauzeren, nou ja pauzeren. Chris wel, die lag op een handdoek, maar de rest moest in de werktuigen. Klimmen, klauteren, koorddansen, keihard fietsen en mountainbiken. Julia blijkt ons nieuwe Nederlands talent biken, vooral op de mountainbike-crossbaan. En bij het overvaren op het vlot in het Speelbos ging de hele club bijna ten onder, maar gelukkig bleef het beperkt tot natte voeten. Uiteindelijk werd het nog een heftige strijd om het hoogste puntenaantal.

Ook na een lunchpauze ging het verder door het Gagelbos, fort Ruigenhoek, plassen met mooie waterlelies, etc. Het parcours van pastor Koos hield niet op! Met een grote boog werd door het mooie landschap gefietst naar Oud-Zuilen om daar een afkoelend ijsje te eten en om zowel het geboortehuis van de heilige Ludger (742) als het Huis van Belle te aanschouwen.
Tenslotte naar het Pannenkoekenhuis aan de Maarsseveense Plas. Tot ieders verbazing barstte ineens alle energie weer uit op de trampoline.
En na de grote of kleine pannenkoek fietsten we weer naar huis.
Dank u wel, Onze Lieve Heer voor deze mooie dag, zegen alle kinderen en tieners van Utrecht.

En om een beeld te geven dat deze middag een beetje laat zien:

Jongerengroep 4 juni 2021

Beste Allemaal, Vrijdagavond 4 juni was een goede bijeenkomst.
We hebben na Vietnamees, Hollands, Syrisch, nu Kameroens eten gehad. Lekker!
Ook de leiding is soms wat dom. Pastoor Koos denkt dat je heel kleine kippenpootjes alleen maar in een heel kleine winkel kunt kopen. Chris noemt een watermeloen een ananas.
Ze moeten allebei nog wat leren over het eten!
We hebben gesproken over de Eerste Heilige Communie en daarvoor in de kerk geoefend.
Ariam, Mabinty, Malick en Malony zullen nog eens het Laatste Avondmaal in de kinderbijbel nalezen.
Met het Sorrybriefje van Emmy hebben we gepraat over Biechten, praten over je fouten en wat je daarna goed wilt gaan doen. De communicanten zullen met pastoor Koos dat komende week nog bespreken.
Hartelijke groeten, tot 13 juni
Chris, mede namens pastoor Koos en Emmy.

...terug

logo