Sint RafaŽl kerk

Sint RafaŽl feest 2012

Vrijdag 28 september jl. was er weer feest in de RafaŽlkerk. Ook dit jaar begonnen met een eucharistieviering. Gelukkig vinden vrijwel alle deelnemers aan het feest dat dit moet beginnen met de eucharistieviering, dus de kerk was goed gevuld. Aan het begin van een mooie viering werden de Nederlandse aanwezigen begroet door pastoor Paimpillil en de aanwezige Poolse gelovigen door pastoor Kozienski. De viering was in het Nederlands, maar het evangelie werd ook in het Pools gelezen. Na afloop werden beide groepen in de eigen landstaal uitgenodigd voor het aansluitende feest.

Zoals u uit de foto's zult kunnen opmaken werd het een heel gezellig gebeuren. Deze keer o.a. met een optreden van een Indonesische dansgroep, Doenja. Twee bevallige dames voerden de Vlinderdans uit en later op de avond was er een gezamenlijke dans van de hele groep.
Tevens zagen we op deze avond het eerste publieke optreden van TCMC, The Church Movement Crew. Een negental jongeren hebben zich georganiseerd in een dansgroep die het christelijke geloof tot uitdrukking willen brengen in dansen. Vier vertegenwoordigers van de groep hebben op het feest een eerste beeld gegeven van hoe zij dat denken te realiseren. Uit dat optreden sprak durf en bevlogenheid, en dit werd heel goed begrepen door de aanwezigen, wat bleek uit het applaus na het optreden. Wij zullen nog meer van ze horen en zien.

Op deze avond werd ook, als gebruikelijk, de vrijwilliger van het jaar benoemd. Deze vrijwilliger staat wel symbool voor alle vrijwilligers, maar krijgt wel een beetje extra aandacht. Dit jaar was het Wim Mulder. Op de oorkonde staat
*Wim Mulder Vrijwilliger van het jaar 2012.*
*Wordt verleend voor het meer dan 15 jaar op de centen letten.*
Hij was er zichtbaar blij mee, zie de foto's. Ja, en verder was het een feest als vanouds. Goed verzorgd met koffie en door de mensen meegebracht gebak. En later op de avond de gebruikelijke drankjes en het heerlijke koude buffet met salades, quiches, en vele lekkere hapjes. Ja, een feest als vanouds. Een feest om in ere te houden.

Bekijk de foto's en geniet mee.

 

...terug

fotos

© 2011 Mijn-eigen-website.nl