Sint RafaŽl kerk

Pastorale visie voor Utrecht

Er was veel belangstelling voor de presentatie Pastorale visie voor katholiek Utrecht.
Woensdagavond 14 maart waren 80 mensen uit de geloofsgemeenschappen van de Ludgerus-, Salvator- en Martinusparochie bijeengekomen om de presentatie van de pastorale visie mee te maken. De zaal van de Rafaelkerk was daarmee vol. Pastoor Ton Huitink opende de avond en vertelde hoe het pastoraal team zich bij het schrijven had laten inspireren door het EmmaŁsverhaal. Hij benadrukte ook dat deze visie een werk- en groeidocument is waarmee we allemaal samen aan het werk moeten gaan.
Pastor Gťrard Martens belichtte de hoofdlijnen van het document dat Jezus Christus in het midden van onze ontwikkeling van geloof en kerk- zijn plaatst. ďWe moeten ons ervan laten doordringen dat de Heer al vůůr ons uit gaat. Wij worden uitgenodigd tot navolging. Een navolging die kleur krijgt doordat we de ons in het doopsel al meegegeven verantwoordelijkheid en deelname in het priesterlijk, profetisch en koninklijk ambt van Jezus uitleven door hem te vieren en lief te hebben, Hem te leren kennen en verkondigen en Hem te dienen in de ander.

In kleine groepen spraken de aanwezigen door over de indruk die de visie hen gaf en de uitdagingen waarvoor zij zich gesteld zien. De avond werd besloten met een gezamenlijk avondgebed.

Als u de pastorale Visie wilt lezen, klik dan hier. 

 

 

 

 

 

 

 

 

contacten

© 2011 Mijn-eigen-website.nl