Sint RafaŽl kerk

Bedevaart naar Banneux

Op 1 juli 2023 , een mooie bedevaart naar Banneux ?
Ja, we proberen het,en zien wel wie er allemaal mee willen gaan.. Zo gezegd, zo gedaan.

Het ging zo vlot,.... buiten onze verwachtingen om. 40 Volwassenen die mee wilden en met de jongeren erbij maakte dat wij een volle bus hadden met 50 personen. Want door sponsoring van velen konden de jongeren mee. Geweldig ....! we mogen ernaar toe.

Op de 1 juli viering van Keti Koti ..... niet te geloven; Iedereen stond om kwart over 7 bij de Rafaelkerk klaar om te vertrekken. Het weer deed helaas niet erg mee, maar dat mocht de pret niet drukken.

In de bus ontbeten, gebeden en gezongen. En tijdens het gebed ook gedacht aan slavernijverleden.

Aangekomen in Banneux was er weer een plens-bui, dus gingen wij er heen met mantels en paraplu, om de Heilige Maagd der Armen te begroeten.
Ik zag alle handen in het water van de bron gaan en gezichten die even gewassen werden. Maria zei toch: "steek je hand in het water "???
Veel flessen werden tevoorschijn gehaald, zodat ik wel moest zeggen dat wij eerst naar de H.Mis moesten gaan. Zo gezegd zo gedaan !

Na de H.Mis wist ieder al de weg naar de bron terug te vinden. Flessen .....jerrycans.....limonade flessen. Het was feest bij de bron en niemand dacht nog aan de lunch. Ook de winkeltjes hadden veel aandacht.

Daarna de Kruisweg, gevolgd door de ziekenzegening in de grote zaal. Dat was voor de meesten een gouden sluitstuk, want dat hadden zij nog nooit zo meegemaakt. Velen waren dan ook zeer ontroerd en stil, totdat ze weer in de bus moesten om naar Utrecht terug te keren.

En neen, wij smolten niet weg van de regen, en iedereen vond deze dag voor herhaling vatbaar. Dank zij onze priester Koos en de goede buschauffeur.

Dank aan allen voor en achter de schermen die ook hun best voor ons hebben gedaan.
Gods milde zegen en de bescherming van de Heilige Maagd der Armen.
Moeder Maria bidt met ons.

Lucia Wong


Een van de bedevaartgangers heeft foto's gemaakt.

 

    

    

    

    

    ...terug

 

 

logo

© 2011 Mijn-eigen-website.nl