Sint RafaŽl kerk

Afscheid Peter van Kessel

Zondag 25 november 2012, Christus Koning, de laatste zondag van het eucharistisch jaar, heeft pastor Peter van Kessel in een plechtige eucharistieviering afscheid genomen van de parochianen van de Ludgerus parochie. Hij wordt binnenkort 65 jaar en gaat er dan mee stoppen en genieten van zijn vrijheid.

Het was een stormachtige dag, met soms een lichte regenbui, maar met een voor de tijd van het jaar aardige temperatuur. En gelukkig hebben heel veel mensen zich niet laten afschrikken door de wind, want ruim 300 mensen waren bij de viering aanwezig.

De celebrant was, uiteraard, de pastoor van de parochie George Paimpillil, bijgestaan door pater Elias en pastor Gerrit-Jan Westerveld. En natuurlijk door Peter zelf. Een gelegenheidskoor, samengesteld uit koorleden van koren van de kerken uit de parochie heeft de viering een bijzonder accent gegeven. Duidelijk was dat zij in de voorliggende tijd de liederen instudeerd hadden en gerepeteerd.

Na afloop van de viering was er een kopje koffie of thee met een lekker gebakje. Veel mensen, geschat ruim 250 hebben daarvan genoten. De ruimte, kerk en ontmoetingsruimte, was daar uitermate geschikt voor. En in de kerkruimte was ook gelegenheid Peter de hand te drukken, afscheid te nemen en ev. een cadeau te geven.
Na de koffie was er tijd voor een drankje met lekkere hapjes. En ook daar hebben veel mensen dankbaar gebruik van gemaakt.

De organisatoren, van zowel het geestelijke als het materiŽle gebeuren, kunnen terugkijken op een geslaagde dag. Dat was het oordeel van bezoekers, maar ook van Peter zelf. Wij wensen hem en zijn familie nog vele fijne jaren, maar hopen, net als pastoor George dat hij "wel afscheid heeft genomen, maar niet weggaat".

Om u een beetje indruk te geven van de viering en de receptie is hier een korte diashow.
Tip:laat de cursor op de foto staan bij het kijken.
...terug

 

 

fotos