Sint RafaŽl kerk

Ludgerus BBQ 2012

De traditionele barbecue was dit jaar op zondag 1 juli. Weken voor die datum begonnen de voorbereidingen, waaronder het bekend maken ervan aan de parochianen van de Ludgerusparochie. Ook deze keer weer door een aankondiging in ons bekende Ludgerus Algemeen. En in de weken erna stroomden (ja, echt: stroomden) de aanmeldingen binnen.

Als organisatoren van welk gebeuren ook, aanmeldingen heb je niet in de hand! Te weinig, waardoor je het evenement gaat afgelasten (denk aan de wandeling van 24 juni), maar ook teveel kan een probleem opleveren. En dit jaar dreigde het laatste, want we gingen over de honderd deelnemers heen. Het zijn er uiteindelijk 124 geworden. En gezien de stijging van het aantal ieder jaar weer, van 58 naar 91 naar 124 moeten we volgend jaar iets bedenken. Want je kunt ook ondergaan door teveel. Maar goed, dat is de zorg voor volgend jaar.

Een factor die je ook niet in de hand hebt is het weer. De St. RafaŽlkerk heeft een luifel, en je kunt een partytent neerzetten om onder te bakken, zoals vier jaar geleden, maar we hoopten toch op goed weer. Dat zou ons de mogelijkheid geven ook buiten te zitten. En we hadden geluk. Even dreigde de regen roet in het eten te gooien, maar de zon brak door en ook 'het terras' kon worden gebruikt. Tel daarbij de ruime tent en de ontmoetingsruimte: plaats genoeg.
Bert had een mooie doorlopende dia- en filmshow in elkaar gezet die tijdens het gebeuren in de ontmoetingsruimte te zien was. Dus wilde je even niet praten of eten: kijken!

Na afloop van de BBQ, zo rond de klok van zes, ging ieder tevreden naar huis. Tevreden? Ja, dat kunnen we zeggen, want dat was de algemene stemming en uitspraak van de mensen. Dus, zo God het wil, zullen we volgend jaar weer een BBQ organiseren. We houden u op de hoogte via de gebruikelijke wegen.
Alle medewerkers aan de BBQ worden ook hier hartelijk bedankt. En medewerkers zijn niet alleen de vrijwilligers, maar ook de deelnemers, want zonder hen.....?

Om u een beetje indruk te geven van de middag is hier een korte diashow.
Tip:laat de cursor op de foto staan bij het kijken.
...terug

 

 

fotos

© 2011 Mijn-eigen-website.nl