Sint RafaŽl kerk

Afscheid pastoor Joachim Skiba

Zondag 31 januari 2010 heeft onze pastoor Joachim Skiba afscheid genomen van de Ludgerus parochie in oprichting en in het bijzonder van de RafaŽl parochie.
Zijn afscheidspreek stond in het teken van de tweede lezing van die dag (1 KorintiŽrs 12,13), waarin de liefde centraal staat. En dat gevoel van liefde was eigenlijk de gehele morgen en middag te bemerken. Tijdens de viering, maar ook tijdens de receptie erna.
Hoewel niemand zijn vertrek naar Deventer e.o. Ďgoedkeurdeí, wenste iedereen hem een goede tijd daar en dankte hem voor zijn bezielende leiding aan onze parochie. Maar er waren bij velen emoties te bespeuren als men zich realiseerde dat het de laatste keer was dat men hem zag en de hand kon schudden. Want onze pastoor zat bij velen Ďonder de huidí. Wij zullen hem missen, maar weten dat hij in zijn nieuwe parochie over enige tijd ook op handen zal worden gedragen.
Hij vroeg de aanwezigen in zijn preek onze nieuwe pastoor voor de Ludgerus parochie met dezelfde warmte te ontvangen en te steunen als die hij in de afgelopen jaren mocht ervaren. En daar gaan we ook voor.

Hier kunt u een diashow starten die enkele foto's laat zien die gemaakt zijn bij de afscheidsviering van pastor Joachim Skiba, op 31 januari 2010. U kunt de foto's bekijken door op de pijltjes naar rechts en links te klikken, of een diashow starten. Veel genoegen.
...terug

 

 

fotos

© 2011 Mijn-eigen-website.nl