Sint RafaŽl kerk

In memoriam Lambert Herremans

          

Op Paaszaterdag, 7 april 2012, op de fiets op weg naar onze kerk om nog wat te oefenen voor het orgelspel op die avond, is Lambert Herremans slachtoffer geworden van een ernstig ongeluk. Zijn verwondingen waren zo ernstig dat hij maandag 16 april is overleden. Zijn uitvaartdienst was op zaterdag 21 april en zeer velen zijn daarbij aanwezig geweest. Want hij was geliefd en gezien bij iedereen.

Wie hij was kan natuurlijk niet in een paar zinnen worden verteld, maar wat hij voor de kerk heeft betekend kunt u hier lezen.
Vanaf de fusie in 2004 van de drie Overvechtse parochies heeft Lambert Herremans zich ingezet voor de nieuwe RafaŽlparochie. Voor de fusie was hij actief in de kerk van de Blijde Boodschap. Hij heeft zich, samen met anderen, ingezet voor de vieringen, de liturgie. Hij was zeer goed onderlegd in liturgische zaken. Hij maakte mooie overzichtelijke schemaís voor de orde van dienst en zorgde ervoor dat de pastor en de gastpriesters de door hem uitgekozen gezangen op tijd in het bezit hadden, zodat zij zich konden voorbereiden voor de viering.
Toen, maar ook later in de Rafaelkerk, was Lambert ťťn van de koorleden als het gemengde koor de dienst ging opluisteren en zong hij zijn nootjes mee. Als er volkszang was ingepland dan was Lambert de organist en veelal tegelijk de cantor. En wanneer de dirigente om de een of andere reden niet aanwezig kon zijn, nam hij met het grootste gemak haar taak over.
Voor bijzondere vieringen, zoals alle 2e Feestdagen van Kerst, Pasen en Pinksteren, Nieuwjaarsdag, rouw en trouwvieringen, boetevieringen en de vieringen in de Goede Week konden we altijd een beroep doen op zijn muzikale talenten. Voor rouw en trouwvieringen stelde hij de koorleden zodanig op, dat hij zowel als organist en als dirigent kon functioneren.

Hij was ook begaan met het welzijn van ons Loret-orgel en heeft destijds met de restauratie ervan, o.a. van de windlade, veel geld bijeen gehaald bij diverse fondsverstrekkers. Dat Lambert ook de handjes uit de mouwen kon steken blijkt wel uit de fotoreportage van de restauratie die u eldders kunt zien op onze website. Heel enthousiast organiseerde hij een excursie naar Elbers orgelbouwers voor belangstellenden uit de parochie.

In 2007 werden Ton, zijn echtgenote, en Lambert samen benoemd tot Vrijwilligers van het Jaar. Een onderscheiding die beiden zeker verdienden.
Het spelen op het loret-orgel vond hij fijn . Hij was dan ook regelmatig in de kerk aan het orgel te vinden. (Zo ging hij ook op 7 april nog even 2 uurtjes ďorgelenĒ, alles nog even doorspelen.)

Wij hebben Lambert ervaren als een trouw, aimabel lid van onze geloofsgemeenschap. Als een fijn persoon om mee samen te werken.
De dood is het uiterste.
Lambert heeft zijn bestaan volbracht.
Wij vonden het fijn dat Lambert onder ons was....

...terug

kerken

© 2011 Mijn-eigen-website.nl